Idei de cadouri pentru toti Copiii, Jucarii și Jocuri in functie de varsta.

Idei de cadouri pentru copii potrivite varstei

Daruri, jucarii si jocuri pentru copii dupa varsta.

Vei spune, poate, că a avea idei de cadouri pentru copii și să știi ce jucarii și daruri potrivite varstei să cumperi este o sarcină ușoară. Părerea mea este că sarcina asta nu este atât de ușoară datorită faptului că sunt cadouri pentru copii, sau jucării care pot naște o viitoare pasiune copilului. Chiar o viitoare meserie. exemplu: instrument muzical, jocuri lego, carti tematice, jucarii pentru dezvoltarea abilităților etc. Practic, trebuie sa recunoști, ca nu vei găsi „pe toate drumurile” idei de cadouri copii. Acestea implica o mai mare responsabilitate decât în cazul cadourilor pentru femei sau pentru bărbați. Când oferi daruri copiilor, ține cont că le influențezi viitorul.

Idei de cadouri pentru copii jucarii și jocuri potrivite varstei

Jucarii și Jocuri. Cadouri copii – Selecție

Jucarii – Daruri pentru bebelusi 0 – 1 an

Jocuri si Jucarii daruri pentru cei mici – 1 an si 2 ani

Telefoane

Dispozitive pentru copii, utile la școala

Cadouri pentru zodia berbec cadouri pentru zodia berbec

Cadouri pentru copii, utile la școala

Cadouri pentru copii potrivite vârstei - Gaming

Jucarii si Jocuri pentru copii necesare după școală

Cadouri pentru copii

Vezi clipul cu coborârea în viteză cu Longboard-ul

 

Jucarii și Jocuri de baieti si fetite potrivite vârstei de 1 an

Ce este esențial și trebuie să știi despre bebelusi mai mici de 1 an, când dorești să oferi un cadou.

În diverse situații, îngrijirea unui bebeluș necesită mari resurse de energie. Părinții, mai ales mămicile, au nevoie disperată de somn atunci când copilul este foarte mic, iar momentele când pot să închidă ochii sunt foarte puține. De aceea, copilul care doarme noaptea este o adevărată binecuvântare pe când cel ce se înviorează după apusul soarelui este un izvor de suferință pentru proaspeții părinți. Prin urmare dacă SOMNUL este foarte important pentru bebelusi dar și pentru părinți:

Pe lângă confortul pe care îl asigură familiei, un copil care doarme când trebuie, este mai sănătos. Este bine să știi că somnul intensifică activitatea sistemului imunitar (mai puține răceli, roșu în gât și alte infecții). Somnul favorizează dezvoltarea creierului, ajută la menținerea și organizarea informațiilor asimilate în timpul zilei. De aici și importanța unui pătuț de calitate cadou care să-i asigure copilului un somn pe măsura importanței noului membru al familiei. Pătuțul este poate primul cadou pe lista de idei de cadouri pentru copii jucarii și daruri potrivite varstei.

Odată cu patuțul copilului, prichindelul va avea nevoie și de seturi de pat pernuță și păturică cadou. Fără să fie vreo jucarie și aceste lucruri pot fi cadou și fac parte din lista de ” Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „, fiind obiecte indispensabile părinților în frumoasa misiune a creșterii unui bebelusi.

Părinții vor fii bucuroși ca te-ai gândit la un cadou practic și nu neapărat la o jucarie, iar copilul lor va avea parte de diversitate în ceea ce privește somnul. Oricum cu timpul, copilul va face fixație pe o pernă sau o păturică care-i va fi preferată.

Preferatele celor foarte mici

Mai există niște lucrușoare, pentru noi adulții fără importanță, dar pentru bebelusi de o importanță capitală; Zdrăngănelele, și bine înțeles jucarii pentru baie pot face subiectul unui cadou bine ales. Fără ele nu se poate. Pentru „Prâslea” cel mic dar voinic este musai să facă cat mai multă gălăgie, să nu cumva să uiți că este și el pe-acolo. Să ai grijă cum te porți! Și „nimicurile” astea trebuie să se numere printre produsele din categoria ” Cadouri copii, Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „.

Important de știut când cumperi cadou sau o jucarie cadou

Când te gândești la idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei trebuie să știi că Bebelușii cresc și se dezvoltă în mare parte cel mai mult în timpul somnului. O regulă de bază până la vârsta de 6 luni este de a nu lăsa bebelușul să doarmă numai pe spate. Există riscul de a muri în somn și riscul să i se deformeze cutia craniană. De aceea părinții trebuie să se asigure că copilul doarme cum trebuie și cât de mult este nevoie.

O supraveghere permanenta a copilului poate fi realizata cu ajutorul unei camere audio-video montată în camera copilului. Iată un cadou extraordinar fara a fi o jucarie. Se afla si acest produs pe lista ” Cadouri Copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „. Este bine să-l bifezi ca, CADOU CUMPĂRAT și părinții vor rămâne uimiți. Poate nici nu s-au gândit la asta cu atât de multe noutăți de gestionat în viața odată cu mărirea familiei.

Cadou care împiedică deformarea capului!

Problema cu dormitul pe spate o poți rezolva. Caută mai jos și vei găsi printre ideile noastre de cadouri pentru copii, cadou o perna pentru formarea capului făcută special ca sa evite deformarea. Chiar dacă nu ai un bebe sau copilul tău nu mai este bebe demult, este posibil să ai o prietena sau pe cineva în familie care are fericirea de a avea unul.

Perna destinata formari capului copilului face parte din lista de ” Cadouri Copii – idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei ” și va fi un cadou deosebit și apreciat de părinții bebelușului. Vor înțelege că iți pasă de sănătatea copilul lor și nu ai cumpărat un cadou obișnuit, o oarecare jucarie, ci un cadou practic și util pentru binele copilului.

Ce jucarie preferă bebelușii de 1 an

In primul an de viata cei mici prefera jucarii mari, cu multe culori. Sunt recomandate cele din pluș și jucării care să-i dezvolte dexteritatea cu condiția sa fie incasabile și sa nu aibă componente care pot fi înghițite. Și acestea le poți găsi mai jos, ca idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei lor.

Nu uita ca părinții și rudele cele mai apropiate, sunt primii profesori din viata copilului. Voi, celor care va pasa, trebuie sa îl ajutați pe copil sa experimenteze noi senzații care ajung în celulele creierului copilului, stimulându-i dezvoltarea cognitiva. Acest fenomen are loc cu ajutorul cadourilor și experiențelor pe care le oferiți copilului.

Jucarii și jocuri potrivite varstei, la plimbare

Bine înțeles ca nu o să-ți ți copilul toată ziua în casă. Este o credința, o cutumă, pe la noi că până la botez copilul nu se scoate afară și nu se arată la nimeni. Am un prieten care a fost botezat la 40 de ani. Ce-o fi făcut ăsta-n casă până la 40?!

În sfârșit…crezi, nu crezi, e treaba ta cum îți crești copilul, dar este bine sa te sfătuiești, când auzi tot felul de sfaturi de genul celui cu botezul. Cel mai bine este sa întrebi medicul pediatru și nu pe țața Leana care a crescut 7 bebelusi și „știe ea mai bine”.

Pentru afară, achiziționează, așa cum ai făcut în cazul pătuțului, un cărucior de calitate. Dacă ai auto personal, poți cumpăra unul modular care are și scaun de mașina pentru copil. Valabil și in cazul celor apropiați familiei, care vor să ajute apropo de idei de cadouri pentru copii.

Dacă părinți încă nu au procurat un cărucior, puteți pune „mână de la mână” și să cumpărați voi acest cărucior pe care îl veți găsi pe această pagină în lista Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei. Și acesta face parte din sugestiile noastre la capitolul idei de cadouri pentru copii.

Ține cont de faptul că toți medicii pediatri recomanda părinților contactul fizic cu bebelusul cât mai mult timp. Faptul acesta este bine să aibă loc atât în casă cât și afară. Bine, bine, vei spune, „dar dacă-l țin în brațe toată ziua, cine-mi mai face treaba?

Nu-ți face probleme. Societatea modernă de consum a rezolvat și aceasta problemă (de fapt s-a reinventat „apa caldă”).

Exista Marsupii și pot fi extraordinare

Altfel spus rucsacuri pentru bebe. Rucsacul asta rezolvă problema așa cum și străbunicii noștri o rezolvau cu bunicile sau bunicii noștri dar folosind o cârpă.

Acum marsupiul este mult mai comod pentru părinte și mai ales mult mai confortabil pentru copil. Pana la vârsta de 6 luni coloana vertebrala a copilului este foarte fragilă și supusă la greutate mare se poate deforma (Scolioza). Evită să ți copilul în poziție verticală prea mult timp pana la 6 luni. Marsupiile de calitate prin construcția lor compensează efectele care pot sa apară datorita poziției verticale. Deci, nici marsupiul nu trebuie exclus din lista ” Cadouri copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „.

Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei

Cadouri dedicate celor mici între 1 și 3 ani

Pe măsură ce copilul înaintează spre vârsta de 3 ani apar noi provocări pentru părinti. Pentru micuț somnul, de fapt adormitul, înseamnă să-și ia la revedere de la joacă și de la părinți. Părinții îl mai lasă și singur iar asta pentru el înseamnă că trebuie să învețe singur. Când începe să meargă este atât de uimit de această abilitate încât o exersează aproape fără întrerupere. Astfel, bebelusi începe sa cerceteze toată casa și din păcate ajung și acolo unde nu ar trebui sa fie.

Depunând atât efort, prichindelul va adormi doar în momentul în care este extenuat și atunci se poate să viseze tot la mers.

Ce poți face cu cadouri pentru copii de pana la 3 ani:

 • Așează câteva jucării sau cărți în pătuț

Asta o vei face numai după ce adoarme. Când se va trezi își va găsi o preocupare, nu va începe imediat să plângă.

 • Înainte de culcare citește-i maxim două povești

Activitatea asta ar trebui sa fie obligatorie pentru părinți. Înainte de culcare nu trebuie sa exagerezi; există posibilitatea sa-i fugă somnul.

 • Când îl pregătești pentru culcare

Îmbracă-l subțire și confortabil înainte de culcare. Aviz rudelor și prietenilor părinților. O pijama lejeră este și ea pe lista ” Cadouri Copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „.

 • Împarte dormitorul, dar nu și patul cu bebelușul tău

O dată început, somnul împreună ar putea fi greu întrerupt, cel puțin pentru câțiva ani

 • Dacă copilul tău este agitat și adoarme greu

Încearcă să folosești muzica, zgomotul de fond (sunet alb) sau alte sunete liniștitoare.

Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei împotriva nigtofobiei

Cum poate fi învinsă Nigtofobia (teama de întuneric)

Apare după vârsta de doi ani și este din cauza imaginației și a întunericului. Se poate prelungi până la maturitate fiind una dintre cele mai comune temeri atât la cei mici cât și la adulți. Universitatea din Maastricht, în 2001, estima că aproximativ 70% dintre copii se tem de întuneric, și aproximativ 10% dintre adulți.

Nightofobia are mai multe cauze printre care și faptul ca întunericul anihilează un important simt: VĂZUL. Noi, oamenii, fiind dependenți de lumina pentru a vedea, lipsa acesteia creează stări de angoasă, creierul nostru nu înțelege de ce este privat de un important simț.

Lipsit de control asupra mediului înconjurător creierul se consideră vulnerabil și dezvoltă frica ca sistem de autoapărare. Frica, la rândul ei este alimentată de imaginație transformând-o în cele din urma în groază.

Cei mici au o imaginație mult mai bogata decât adulții. Rezultă o mai mare teama, neliniște și în final groaza. În schimb poți folosi tocmai capacitatea imaginativa a copilului tău să învingă senzația de teama. Aici va trebui sa apelezi la imaginația și creativitatea ta.

Magia pentru copii este multa vreme o realitate. Astfel te poți folosii de „jucării magice” pentru a înlătura aceasta teamă de întuneric. Un „protector” de plus, o baghetă magică, o poveste frumoasă citită înainte de culcare, o „vrajă” care împiedică monștrii să intre în camera copilului toate sunt foarte bune pentru a-ți ajuta copilul sa doarmă liniștit. Toate acestea este bine să se regăsească pe lista ta de ” Cadouri copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei „.

O idee bună este și existenta unei lumini de veghe și asta o poți rezolva cu o mică veioza. Și veioza este un cadou potrivit pentru copii.

Important când cumperi jocuri potrivite vârstei!

Când cumperi daruri din lista ” Cadouri copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei ” vei găsii, poate, jucării și cadouri pentru copii care sunt făcute pentru dreptaci. Dacă el se va juca sau va folosii cadoul cu mâna stângă, Nu-l corecta! Forțarea copiilor stângaci să scrie cu mâna dreaptă se pare că declanșează bâlbâiala.

Cu toate ca este frecventă după doi ani nu cred că cineva și-ar dorii ca copilul său să fie bâlbâit. Bâlbâiala este și o predispoziție familială dar ea poate fi generată și de o anumită stare emoțională sau de tensiuni interne.

Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei

Destinate celor mici potrivite vârstei după 3 ani

Ce este esențial și trebuie să știi despre copii; mai mari de 3 ani

 • dupa 3 ani dezvolta limbajul ca instrument al gândirii începând o etapa interogativă în care apar întrebări de genul „De ce? Cum?”;
 • intre 3 – 7 ani acumulează o cantitate impresionantă de informație si are experiențe care-i vor modela comportamentul pentru toată viața (acei 7 ani de-acasă). Psihologii susțin că eventualele experiențe traumatizante trăite de copil în acestă perioadă au repercusiuni la maturitate, după vârstă de 40 de ani;
 • dupa vârsta de 7 ani copilul începe adevărata socializare.

Prin începerea școlii, copilul, nu mai este doar un membru al familiei, devenind un membru activ al societății.

Unii specialiști susțin că de la 7 ani copilul își termină copilăria îndreptându-se spre pubertate;

Mi se pare amuzant faptul ca un copil spune ce-și dorește pe când adultul disimulează dorința.

Pentru adult ești nevoit să-ți „bați capul” să afli, să ghicești ce i-ar fi necesar, ce i-ar face plăcere în timp ce copilul te scapă de problemă spunându-ți clar ce-și dorește.

Cu cei mici n-ai cum să greșești cadoul. Totul este să-i asculți și să-i iei în serios.

Dar dacă nu poți să-l ascuți, să știi ce cadou își dorește, consultă lista ” Cadouri copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei ” și alege. Acum!

Cadouri copii. Alte Idei de cadouri pentru copii
 • Filme de desene animate
 • Vehicule si jucarii cu telecomanda
 • Player cu Boxe portabile
 • inrumente muzicale (orga, chitara, muzicuta, fluier etc)
 • Reportofon (este bun pentru cursurile de la scoala)
 • Tableta si accesorii pentru tableta
 • Carti de astronomie (toti copiii sunt fascinati de acest subiect)
 • Enciclopedii cu multe ilustrate

Încă o dată. ” Cadouri copii – Idei de cadouri pentru copii jucării și daruri potrivite vârstei ” nu este o listă de idei oarecare. Alegerea implica o mare responsabilitate. Când le cumperi cadouri, ține cont ca le poți influenta atât sănătatea, comportamentul cât și viitorul iar ei, copiii, sunt rostul vieții noastre, părinții!

6 Comments

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadouri misto - Idei de cadouri
Logo
Enable registration in settings - general