Daruri aduse de Sfântul Mos Nicolae

De obicei, copiii sunt cei mai avantajati de aceasta sarbatoare. Ei primesc cele mai multe cadouri de sarbatori de Mos Nicolae oferindu-li-se pe ascuns. In timpul noptii, Mosul din poverte (se stie el daca citeste) aduce copiilor cadouri, dar mai ales dulciuri.
Mos Nicolae

Sf. Nicolae   (6 Decembrie)

Idei de cadouri de Mos Nicolae sau Sannicoara

De obicei, copiii sunt cei mai avantajati de aceasta sarbatoare. Ei primesc cele mai multe cadouri de Mos Nicolae oferindu-li-se pe ascuns. In timpul noptii, Mosul din poverte (se stie el daca citeste) aduce copiilor cadouri, dar mai ales dulciuri.

Se stie ca acesta, Mosu’, lasa parintilor pentru copii povete de cumintenie si vrednicie. El stiie tot ce-au facut copiii in timpul anului, care-i pe duca in intampinarea celui nou ce va sa vie.

Dar cum cu totii ramanem copii, oricat de zbarcita ne este „coaja”, si cum Mosul ne vede asa cum suntem de fapt, copii tineri si tot nestiutori, in drumul lui ne lasa si noua cadouri tot in sectret pentru prieteni de data asta cu povete pentru noi sa le iertam greselile pe care poate le-au facut.

In traditia populara

Sannicoara este unul din preferatii lui Dumnezeu. Mos Nicolae este trimis de Acesta ca icoada pe langa Diavol. Astfel, Dumnezeu stiie tot ce vrea sa faca necuratul.

Se spune ca de Craciun, cand se deschid cerurile, Sannicoara poate fi vazut stand la masa imparateasca alaturi de Dumnezeu.

Se mai stie ca el aduce prima zapada din Decembrie calare pe un cal alb. Sannicoara pazeste Soarele care se refugiaza , pe langa el, spre taramurile de miaza noapte.

Soarele pleaca lasand locul geroase-i si veselei Ierni. Nasucuri rosii, derdelusuri si piste de schi acoperite de imaculata nea, cu suflete pline de speranta si veselie petrecand sarbatorile de iarna astepteapta anul copil ce va sa vie.

Pe langa aducerii cadourilor pentru copii, in noaptea de 5 spre 6 Decembrie, Sannicoara ajuta vaduvele, orfanii in cumpenele si neajunsurile vietii iar pe fetele sarace, la maritis.

De ziua lui se fac ritualuri pentru aflarea vremii (pronosticuri meteorologice). Se pun crengute de pomi fructiferi in apa la caldura camerei pentru a fi inflorite de Anul Nou, ocazie la care se apreciaza si rodul livezilor.

Sursa: „Obiceiuri Populare de Peste An” autor Ion Ghinoiu

 

In continuare cateva idei de cadouri de Sfântul Mos Nicolae:

  • Dulciuri (sa le fie dulce viata)
  • Carti cu povesti
  • Givece cu flori
  • Tablouri reprezentand fructe, flori si roade ale pamantului
  • Punga cu grau sau orez
  • Lumanari decorative (sa aiba drumul vietii luminat)
  • Amulete si Talismane
  • Bijuterii

Nu se ofera obiecte ascutite, truse de scule sau lucruri de culoare neagra.

Alte Idei de cadouri pentru orice si oricine vei gasi si AICI.

Atentie!

Inainte de a te hotara asupra cadoului sau cadourilor pe care doresti sa-l oferi persoanei sau persoanelor respective, este bine sa vizitezi si paginile cu articolele idei de cadouri pentru Barbati, sau pe cel pentru Femei si nu in ultimul rand pe cel cu idei de cadouri pentru Copii.

Poate ca ideile de cadouri pe care le-ai gasit in aceasta pagina, nu te satisfac si o sursa in plus de inspiratie este bine venita. Fa tot posibilul sa nu te grabesti in a lua o decizie finala. O data pe an este Mos Nicolae.

O alta sursa de inspiratie (consistenta) in ceea ce priveste alegerea, achizitionarea cadourilor, cand, cui si cum se ofera cadourile, este articolul de baza, cel ce motiveaza existenta acestui site; articolul Idei de Cadouri.

Daca nu l-ai lecturat pana acum, ti-l recomand cu caldura (nu va fi pierdere de vreme).

Vor mai fi si alte ocazii cand vei dori sa oferi cadouri. Este bine sa stii cat mai multe despre asta. Cadoul si mai ales modul in care este oferit poate sa-ti faca viata mai frumoasa.

Succes in „munca de documentare”, si-ti doresc multa inspiratie.

Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadouri misto - Idei de cadouri
Logo
Enable registration in settings - general