Bijuterii cu semnificatie. Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice.

Bijuterii cu semnificatie. Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice - Cadouri misto

Despre Bijuterii, Talismane, Amulete, Simboluri si Semnificatii. Generalitati.

Din totdeauna omul a fost fascinat să găsească simboluri si semnificatie în ceea ce îl înconjoară. Dar nu s-a mulțumit cu atât. Prin natura sa, fiind caracterizat de o nemăsurată putere de creație (pe lângă forța și nebunia inconștientă a distrugerii), a dat naștere multor simboluri si semnificații pe care le-a imortalizat în talismane norocoase și amulete magice și mai târziu în bijuterii cu semnificatie prin simboluri conform culturii al cărei „produs” era.

Astfel, amprenta trecerii lui prin lume nu a rămas în tot ce a creat numai în rău, ci mai ales în expresia frumosului: Arta și Bijuteriile.

Bijuteriile de orice fel

Brățări, cercei, inele, pandantive pot avea diferite forme. De cele mai multe ori sunt reprezentate prin simboluri cu semnificatii care au diferite sensuri. Asemanator reprezentarii zodiilor prin simboluri.

Practic o bijuterie (ca multe alte cadouri, obiecte, flori, felicitări etc), poate sa fie o declarație, o idee, o modalitate de comunicare prin semnificatie, o amintire, ceva foarte personal a cărei valoare poate depăși cu mult valoarea intrinsecă, prețul de achiziție, a obiectului în sine.

Un exemplu bun sunt obiectele care pot fi bijuterii cu semnificatie. Dorinte ale sufletului sau ale constiintei, întruchipate de talismane norocoase și amulete magice. Indiferent de materialul din care sunt realizate, acestea pot căpăta pentru purtător o semnificație deosebita. Conștiința, cultura sau o amintire poate umple cu valoare inestimabilă un obiect neînsemnat pentru altcineva.

Totodată, inteligenta si spiritualitatea umana a dat puteri nebănite, oculte mai adesea, și bijuteriilor obișnuite (cele realizate din metale și pietre prețioase) transformându-le prin simboluri si semnificatie în amulete magice și talismane norocoase. Astfel aurul, argintul, platina, diamantele și rubinele devin și mai valoroase când sunt folosite la realizarea de talismane norocoase și amulete magice.

Talismanele norocoase și Amuletele magice, bijuteriile comunică prin simboluri și semnificație

Extraordinar, este faptul că prin oferirea sau purtarea unei bijuterii cu semnificatie poți spune cine ești, cum ești,  ce simți și ce Zodie ești. Fiecare zodie are un element, o piatra prețioasă, o planetă, un talisman norocos predestinat.

Poți comunica celor din jur sau unei singure persoane valorile (materiale si spirituale) pe care le deții într-o manieră concisă, fără cuvinte, doar in modul vizual.

Simbolurile și semnificațiile lor variază în funcție de diferitele culturi din întreaga lume. Bijuteria poate avea o semnificație suplimentară sau dublă, care poate fi cauzată de gravura, pietrele prețioase folosite și forma ei.

De exemplu, o bijuterie in forma de inimă, cu o gravură care „spune” < mama >, nu poate arata doar iubire pentru mamă, ci dragoste necondiționată pentru mamă.

Astfel misiunea de a alege (pentru a oferii cadou cuiva) bijuterii cu semnificație sau talismane norocoase și amulete magice care dețin un sens sau o putere ocultă, devine o sarcina dificilă dacă nu cunoști nimic despre simboluri și semnificații.

Diferența dintre BIJUTERII, AMULETE si TALISMANE:

  • AMULETELE apăra, protejeaza, tin departe anumite influente (ghinionul, blestemele, boala, gandurile rele, deochiul, atacurile negative, radiatiile nocive etc). De aceea li se atribuie puteri magice. Amulete magice.
  • TALISMANELE generează, aduc, atrag anumite aspecte (norocul, succesul, prosperitatea, iubirea, sănătatea, frumusețea, faima etc). De aceea de cele mai multe ori talismanul ca formă lingvistică va fi însoțit de termenul, cuvântul noroc. Talismane Norocoase.

De cele mai multe ori sunt realizate din materiale ieftine și nu neapărat pot fi considerate bijuterii. Din nevoia de a aduce mai multă putere și încărcătură magică – așa se crede – acestea sunt realizate și din materiale, metale și pietre prețioase.

Astfel Talismanele și amuletele devin Bijuterii cu și Semnificație ezoterica sau oculta uneori, Bijuterii simbol am putea spune.

În următoarele rânduri voi trece în revistă câteva simboluri si semnificatia lor în cazul bijuteriilor. Bine înțeles că aceste sunt de multe ori folosite, purtate, și ca talismane norocoase și amulete magice, nu numai ca ornamente.

Cadouri bijuterii cu semnificatie. Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice.

Cadouri bijuterii cu semnificatie

Simbol ”Trifoi cu patru foi”

Se crede că găsirea unui trifoi cu patru frunze vă poate schimba viata spre bine. Prin urmare, un trifoi norocos nu este un simbol obisnuit, deoarece este un simbol traditional al norocului.

Face parte din seria de talismane norocoase de origine irlandeză. Strămoșii irlandezilor, celți, credeau că un trifoi cu patru frunze îi poate ajuta să vadă zânele rele și să le evite.

Așa cum sunt Ielele în tradiția noastră și zânele irlandeze aduceau răul despre care se credea că constă în ghinion.

Fiecare frunza reprezintă ceva; prima pentru credinta, a doua pentru speranta, a treia pentru iubire și a patra pentru noroc. O altă legendă le atribuie alte patru calități: faima, bogăția, sănătatea și dragostea credincioasă.

Este simbolul ideal pentru bijuterii dacă simțiți că doriți ca cineva să te „țină mână”, sa te ghideze în ocazii importante în viata ta sau doar sa aduci norocul în fiecare zi din viata ta.

Ca plantă, trifoiul cu patru frunze autentic este foarte rar, doar aproximativ o plantă din 10000 de plante deține numărul corect de frunze pentru a reprezenta și a aduce norocul. și chiar dacă are fix patru foi est posibil sa nu fie cel ce atrage norocul. Una dintre cele patru frunze trebuie să fie mai mică decât celelalte trei.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Inima”

Semnificatii:

Incontestabil este simbolul iubirii in mai toate culturile.

De asemenea, pe langa sentimentul iubirii astfel de bijuterii pot reprezenta atracție, afecțiune, coeziune, unitate, feminitate și senzualitate.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu Semnificatie

Simbol ”Hamsa” sau Mâna Fatimei

Se poate identifica usor datorita formei de palma, in mod particular palma maini drepte. Simbolul bijuteriei este purtat ca o dovada a angajamentului fata de credinta crestina.

In plus, unii crestini cred ca purtand o cruce sau bijuterie rozariu sunt protejati de rau.

Multi oameni prefea atat sensul, cat si stilul acestor piese deoarece pot sa-si poarte credintele din sanctuar în lume si sa fie la moda in acelasi timp.

Acest simbol mai este cunoscut si sub denumirea „Palma lui Fatima” fiind considerat un talisman foarte puternic de protectie impotriva farmecelor, magiei si deochiului.

Se crede ca acest simbol asigura protectia impotriva tuturor energiilor negative.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Ochiul Rau”

Oamenii cred ca purtand bijuterii simbolizand „ochiul Rau” sunt protejati de rautatea celor ce-i privesc cu „ochi rai”, de deochi mai bine spus.

Se mai crede ca purtand astfel de bijuterie nimeni nu-ti poate fura energia vitala. Protectie impotriva „vampirismului energetic” practicat constient sau inconstient.

Jean Chevalier în Dicționarul de Simboluri amintește că „ochiul, ca simbol, trebuie discutat în cele trei aspecte ale sale, pe care le denumește “ochi fizic”, “ochi frontal” și “ochiul inimii”.

În timp ce primele două percep în mod complementar și opus activitatea viitorului și a trecutului, cel de-al treilea ochi are funcția de a unifica, este corespondentul focului, “privirea lui ‘preschimbă totul în cenușă’, ceea ce înseamnă că, exprimând prezentul fără dimensiuni, simultaneitatea, el distruge manifestarea(…)

Această viziune unificatoare se mai exprimă în lumea islamică și prin depășirea celor doi ochi ai literei ha, al cărei desen, în arabă, constă efectiv din două inele, simboluri ale dualității, ale separării.

Al treilea ochi

Cel de-al treilea ochi arată condiția supraomenească în care clarviziunea ajunge la perfecțiune, precum și, dintr-o perspectivă mai înaltă, participarea solară.” Prin urmare, din aceasta perspectivă, ochiul, ca și cifra cinci, concentrează și uniformizează aspecte ale realității. În timp ce simbolismul cifrei cinci presupune reunirea cerului și a pământului, a tuturor aspectelor ființei (omul poate fi înscris într-o pentagramă), ochiul reunește cunoștința trecutului cu cea a viitorului și o filtrează printr-o înțelegere atemporală. Ochiul unic, fără pleoape, este considerat, de altminteri, simbolul Esenței și al cunoașterii divine. În ceea ce privește deochiul, această caracteristică unificatoare ajută probabil la neutralizarea invidiei și protejarea individului care poartă amuleta”. (sursă Wikipedia)

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie

Simbol ”Potcoava”

Oamenii aleg să cumpere bijuterii in forma de potcoavă, deoarece simbolul reprezintă noroc și avere. Un noroc exclusiv material fata de simbolul trifoiului cu patru foi.

Simbolul poate fi purtat, de asemenea, pentru a aduce omagiu Lunii, simbolizand implicit fertilitatea.

Legenda

În Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord potcoavei i se atribuie alte calități conform legendelor.

Una dintre ele spune că potcoavele sunt talismane norocoase sau amulete magice deoarece erau în mod tradițional făcute din fier. Pisicile, considerate malefice, nu puteau rezista atingerii fierului, așa că se îndepărtau de casele împodobite cu potcoave.

O altă legendă atribuie norocul adus de potcoave lui Saint Dunstan, o figură istorică care a murit în anul 988 d.Hr. Potrivit legendei, Dunstan, care era fierar, a primit poruncă de la diavol să-i potcovească calul.

Dunstan în loc să potcovească calul, a potcovit unul dintre picioarele diavolului. Diavolul înebunit de durere, s-a rugat de Dunstan să-i scoată potcoava. Acesta și a refuzat să o înlăture și să ușureze durerea acestuia până când nu a primit garanția că diavolul va sta departe de orice casă care are o potcoavă pe ușă.

Astfel, orice casă cu potcoavă a fost considerată de atunci ca fiind norocoasă.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Cruce” (Rosariul)

Acest simbol religios ajuta un credincios crestin devotat sa-si proclame credinta fara sa spuna un cuvânt.

Simbolul bijuteriei este purtat ca o dovadă a angajamentului fata de credinta crestina. In plus, unii crestini cred ca purtand o cruce sau bijuterie rozariu sunt protejati de rău.

La fel ca in cazul simbolului Hamsa, multi oameni prefea atat sensul, cat si stilul acestor piese deoarece pot sa-si poarte credintele din sanctuar în lume si sa fie la moda in acelasi timp.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie

Simbol ”Crucea Celtică”

Se pare ca simbolul crucii nu a fost folosit mai intai de crestini.

Crucea cu brate egale inscrisa in cerc, numita “crucea soarelui” sau “crucea rotii” , este un simbol al soarelui, timpului si miscarii eterne si dateaza in mod cert din vremuri preistorice.

Mai simbolizeaza si cele patru puncte cardinale sau impartirea anului in cele 4 anotimpuri.

Soarele care este reprezentat de cercul care se afla in mijloc si motivul nodurilor, reprezinta ideea de interconectare a tuturor lucrurilor, faptelor, evenimentelor etc in intreaga existenta umana.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Chakre”

O chakră este o intersecție energetică care leagă corpul fizic și spiritual printr-un canal energetic.

Există sapte chakre cu proprietăti diferite și corespund diferitelor culori, pietre, mantre și forme. Ele sunt: rădăcină, subombilicala, plexul solar, inima, gâtul, cel de-al treilea ochi si coroana.

Cele sapte chakre principale au rolul de a asigura interconectarea celor sapte niveluri de energie, permitand trecerea acesteia de la un nivel la altul, in functie de nevoile de moment.

Cele 7 chakre
Cele 7 chakre

Purtarea de bijuterii Chakra poate arăta că corpul vostru eteric este echilibrat.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Infinit”

Semnificatii:

Acest simbol descrie starea sau calitatea de a fi infinit.

Poti asocia acest simbol de stari sufletesti pozitive, cum ar fi prietenia si dragostea.

Simbolul bijuteriei poate fi si o dovada a afectiunii si a devotamentului fata de cineva, de ceva sau chiar de principiile personale.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie

Simbol ”Ancora”

Bijuteriile sub forma de ancora simbolizeaza stabilitatea si o baza solidă. Poate fi un simbol potrivit pentru a-ti reaminti sa ramai stabil sau sa simbolizezi o relatie bazata pe stabilitate.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Sageata”

O sageata este un simbol care poate insemna protectie, aparare, miscare, forta, rapiditate, siguranta, directie și putere.

Sageata se crede, de asemenea, ca indeparteaza spiritele rele daca este purtata orientata spre stânga.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Yin Yang”

Semnificatii:

Acesta este un simbol atat istoric cat si filozofic care simbolizează echilibrul. Bijuteria Ying-Yang arată că două forțe opuse pot coexista în armonie.

Pe de alta parte, facand trimitere la filozofia chineza, in tot si toate exista forte, energii opuse secretul coabitarii fiind echilibrul, starea de bine.

Simbolul arată că nimic nu este bun sau rău prin definitie, aceasta depinzand de echilibrul sau dezechilibrul energetic.

Purtarea unor astfel de bijuterii poate arăta că trăiți o viață echilibrată fără a oscila spre extreme.

„Yin și Yang este cel mai popular simbol al religiei taoiste și, totodată, unul dintre cele mai răspândite talismane din întreaga lume. Datorită semnificațiilor sale, este purtat de milioane de oameni, chiar dacă nu aderă la religiile orientale.

Yin și Yang reprezintă idealul echilibrului și armoniei către care tindem cu toții. Este totodată atracția contrariilor, binele și răul, lumina și întunericul, viața și moartea. Cuprinse într-un cerc care se rotește la infinit principiile acestui simbol reflectă viața în totalitatea ei.

Yin sau energia feminină

Principiul Yin reprezintă energia primordială feminină, cea care dă viață și care se sacrifică pentru triumful iubirii. Totodată, energia Yin este aleatorie și schimbătoare, ea mișcă lucrurile și creează. Această energie curge în spirală și devine tot mai puternică pe măsură ce se află în mișcare. Dacă este în dezechilibru, iese din matcă și provoacă haos emoțional și psihic.

Yang sau energia masculină

Puterea energiei Yang constă în stabilitate și rezistență. Este o energie care declanșează acțiune și se propagă în mod liniar, fiind constantă și puternică. Este o putere analitică și practică, urmează un anumit tipar și construiește solid. Dacă este în dezechilibru, ea dă naștere la tensiuni și agresivitate.

Yin și Yang sau alb și negru

Cele două jumătăți ale simbolului, cea albă și cea neagră trebuie să fie mereu egale și să aibă forme identice pentru a funcționa împreună. Dacă una dintre ele capătă putere asupra celeilalte, eul nostru interior și tot ceea ce am creat este profund afectat.

Ce reprezintă cele două puncte de culori opuse

În fiecare dintre cele două forme ale simbolului, există câte un punct de culoare opusă. Acestea amintesc despre faptul că cele două energii nu pot exista una fără cealaltă, iar puterea lor sporește pe măsură ce se completează și se modelează reciproc. Datorită acestui lucru, talismanul este recomandat în mod special în perioadele dificile, în care avem nevoie de echilibru interior pentru a depăși problemele și obstacolele emoționale.” sursă „Libertatea pentru femei”

O descriere a modului de funcționare a principiilor yin și yang găsim la Bruce Lee, citat de Cyrille Javary:

Atâta vreme cât vom persista în a separa yin și yang nu putem spera să-i atingem… dacă cineva vrea să ajungă undeva cu bicicleta nu va putea să împingă ambele pedale concomitent căci va rămîne pe loc. Pentru a avansa trebuie să împingă o pedală și să o elibereze pe cealaltă, simultan. Mișcarea completă constă în împinge/eliberează. Împingerea este urmarea eliberării și fiecare dintre ele devine, respectiv, cauza celeilalte.

Într-adevăr, cuplul yin-yang poate fi reprezentat sub forma unor forțe sau tendințe complementare care constituie infrastructura dinamică a universului. Astfel, filozofia yin-yang poate fi explicația adecvată a schimbărilor în univers (atît pe plan uman, cît și pe cel al fenomenelor naturii).

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie

Simbol „Fleur de Lis”

Fleur De Lis este un simbol heraldic reprezentata de o floare de Crin stilizata.

A fost prezent pe steagul Franței până la Revoluția din 1789. Sub domnia lui Ludovic al VII-lea, a apărut expresia „fleur de lys„, iar florile de crin de aur pe câmp de azur au devenit stema Franței.

Bijuteriile „Fleur De Lis” reprezinta loialitate sau fidelitate. Simbolul poate semnifica și viața, puritatea, perfecțiunea, Sfânta Treime, Fecioara Maria, puterea și lumina.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bijuterii cu semnificatie – Simbol ”Cheie”

Simbolul cheie semnifica importanta, maretia, revelatia, întelegerea, descoperirea sau suprematia, purtatorul ei fiind numărul unu.

Poate fi cheia inimii sau sa reprezinte noi inceputuri in timp ce deschizi usa spre noi oportunitati.

Simboluri, Talismane norocoase și Amulete magice. Cadouri bijuterii cu semnificație.

Cadouri bjuterii cu simbolul ”Triskell”

Semnificatii:

Un simbol sacru al culturii celtilor este Triskell.

Acesta reprezinta norocul in trei forme de manifestare: cel divin, cel pamantean si al omului (spiritual, material si cel individual).

Se crede ca daruieste purtatorului creativitate si accesul catre iluminare.

Semnul se poate intalnii si in sculpturi vechi de origine celtica fiind un element central decorativ in scrierile, manuscrisele celtice vechi.

Pe langa aceste simboluri de baza se mai intalnesc si bijuterii reprezentand animale sau plante sau bijuterii care cuprind mai multe simboluri combinate:

Bijuterii cu simboluri combinate
Bijuterii cu simboluri combinate

Concluzie

În final este bine de reținut faptul, că în lume sunt oameni care pot jura că anumite obiecte sunt cu adevărat talismane norocoase sau amulete magice pe când alții nu dau doi bani pe aceleași obiecte. Pentru unii contează pentru alții nu.

Important nu este de fapt acest lucru. Important este ce crezi tu. Dacă tu crezi cu adevărat că un anumit obiect prin forma lui, prin ceea ce reprezintă pentru tine, conține un gram de magie care ajută, asta este cu adevărat important.

Obiectele considerate talismane norocoase sau amulete magice, chiar bijuterii cu simboluri, fii sigur că influențează atitudinea față de viață. Iar dacă acestea te influențează să vezi ce te înconjoară în mod pozitiv, deja norocul începe să apară în calea ta.

Până la urmă, în viață, contează cel mai mult atitudinea, pentru că ea creează aptitudinea. Dacă îți dorești norocul schimbă-ți atitudinea. Dacă un talisman, amuletă sau bijuterie consideri că te ajută să fii mai bun, mai puternic și încrezător, cumpără și poartă!

Talismane norocoase, amulete magice, bijuterii cu simboluri și semnificații toate sun potrivite pentru a fi oferite drept cadouri Bărbaților, Femeilor cât și Copiilor. Dacă ai de gând să oferi drept cadou talismane norocoase, amulete magice sau bijuterii cu simboluri și semnificații cadouri deosebite atăt pentru barbati căt și pentru femei te sfătuiesc să te uiți puțin și pe articolul idei de cadouri.

Câteva sfaturi de întreținere – BIJUTERII, AMULETE MAGICE și TALISMANE NOROCOASE

  • Dacă nu au în componență cristale amuletele și talismanele nu trebuie purificate.
  • În cazul în care au în componență cristale, o purificare cu lumină solară, cu aer curat, cu muzică plăcută sau sunet de clopoței de vânt, o expunere la fumigații sau acoperire de flori – ar fi de ajuns.
  • După această purificare simplă, este necesar ca amuleta să fie încărcată de tine cu gânduri bune și dorințele pe care vrei să le împlinești cu ajutorul ei. Astfel devine un lucru intim, personal a cărui magie este secretă și care are influențe coordonate de gândurile tale.
  • Amuletele nu se poarta ca bijuterii cu toate că pot fi, dar le poti purta permanent asupra ta. Geanta, buzunarul, cheile, portofelul, agenda, telefonul, masina ta, biroul la care lucrezi, pot să găzduiască amuleta sau amuletele tale. Alte locuri unde le poți pune sunt în casă agățate undeva, într-o planta de apartament de exemplu.
  • Recomandat este să le pui în locuri în care petreci cel mai mult timp sau într-un loc unde să le poți vedea oricând dorești.
  • In casă, cel mai bine este sa fie asezate în zonele de influența descrise de harta Bagua, folosită în Feng Shui.
Niciun comentariu.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadouri misto - Idei de cadouri
Logo
Enable registration in settings - general