Daruri de Paște

Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori crestin-ortodoxe de peste an. De aceea si cadourile de sarbatori oferite sunt pe masura. Cei mai favorizati in ambele cazuri (Craciun si Paste) sunt copiii iar acesta este inca un motiv de curatenie spirituala.
idei de cadouri de paste

Pastele

Idei de cadouri de Paste

Ofera cadouri de Paste tinand cont de urmatoarele aspecte ale sarbatorii:

 • Pastele si Craciunul sunt cele mai importante sarbatori crestin ortodoxe de peste an. Datorita acestui fapt si cadourile sunt pe masura.
 • Cei mai favorizati in ambele cazuri (Craciun si Paste) sunt copiii
 • Din cauza faptului ca Pastele este o sarbatoare cu data modila, cadourile, este bine sa fie procurate din timp.

 

Modelul preistoric de renastere a timpului si spatiului erea obtinut prin jertfa divinitatii adorate. Aceasta erea substituita de o efigie (statuie, steag, masca, totem), un om (conducator, ostean, fecioara, prizonier), primul nascut in cazul eliberarii evreilor din Egipt, un animal (miel,berbec, tap, miel cal, taur), pasare sau oua de pasare, arbore, plante alimentare.

Moartea si renasterea au fost disociate de crestini, fixand nasterea Domnului la solstitiu de iarna (25. Decebrie Craciunul), iar moartea la echinoctiul de primavara si in raport cu faza lunara.

Deosebirea fundamentala

intre crestinism si alte dogme religioase consta in faptul ca jertfa prin substitutie a zeului precrestin a fost inlocuita cu jertfa Domnului Isus savarsita o singura data pe Golgota, in numele tuturor oamenilor si reactualizata ritualic, in fiecare an in functie de faza lunara.

Timpul ritual de 14 zile, parte componenta a Ciclului pascal, se degradeaza neincetat in Saptamana Patimilor. Atunci se deschid mormintele si se intorc spiritele mortilor la Joimari, iar Isus este tradat, chinuit, umilit si omarat prin rastignire. Dupa trei zile de haos si intuneric in care omenirea a ramas fara protectie divina, umeaza miracolul Invierii Domnului din noaptea Pastelui. Au loc actele de purificare din Saptamana Luminata care readuc echilibrul si armonia.

Sursa: „Obiceiuri Populare de Peste An” autor Ion Ghinoiu

 

Cei mai avantajati de saratoarea Pastelui in ceea ce priveste cadourile sunt copiii. Bine inteles si adultii isi pot oferi cadouri fiind o asa de mare sarbatoare. De fapt saratoarea Pastelui este asemanatoare Craciunului din punct de vedere a importantei.

Un obicei este si faptul ca de Paste sa porti obiecte vestimentare noi. De „iepuras”, este bine sa ascunzi darurile copiiilor lasandu-i sa le caute. Se vor distra copios cautandu-le si ziua va fi pentru ei o adevarata sarbatoare.

Cadouri de Pasti, articole ce pot fi oferite in dar, pentru toate varstele, ar putea fi:

 • Articole electrice si electronice
 • Articole IT (laptop,tableta, smartphone si gadgeturi)
 • Accesorii IT (geanta laptop, baterii, incarcator etc)
 • Aparate foto, video sau accesorii
 • Carti, file, muzica
 • Jocuri
 • Dulciuri
 • Amulete si Talismane
 • Haine

In afara de urarea traditionala „Cristos a inviat!”, la care se raspunde „Adevarat a inviat!”, se mai poate spune „Srbatori fericite!” dar nu „Paste fericit!” si nici „La multi ani!”

Alte Idei de cadouri pentru orice si oricine vei gasi si AICI.

Atentie!

Inainte de a te hotara asupra cadoului sau cadourilor pe care doresti sa-l oferi persoanei sau persoanelor respective, este bine sa vizitezi si paginile cu articolele idei de cadouri pentru Barbati, sau pe cel pentru Femei si nu in ultimul rand pe cel cu idei de cadouri pentru Copii.

Poate ca ideile de cadouri pe care le-ai gasit in aceasta pagina, nu te satisfac si o sursa in plus de inspiratie este bine venita. Fa tot posibilul sa nu te grabesti in a lua o decizie finala. O data pe an este Pastele.

O alta sursa de inspiratie (consistenta) in ceea ce priveste alegerea, achizitionarea cadourilor, cand, cui si cum se ofera cadourile, este articolul de baza, cel ce motiveaza existenta acestui site; articolul Idei de Cadouri.

Daca nu l-ai lecturat pana acum, ti-l recomand cu caldura (nu va fi pierdere de vreme).

Vor mai fi si alte ocazii cand vei dori sa oferi cadouri si este bine sa stii cat mai multe despre asta. Cadoul si mai ales modul in care este oferit poate sa-ti faca viata mai frumoasa.

Succes in „munca de documentare”, si-ti doresc multa inspiratie.

1 Comment
 1. […] punct de vedere religios, nasterea Domnului si Pastele sunt cele mai importante sarbatori de peste an pentru toti […]

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Cadouri misto - Idei de cadouri
Logo
Enable registration in settings - general