Selectie de Cadouri de Anul Nou pentru petrecerea de Revelion
Singura sarbatoare anuala care este universala. Este cea mai veche sarbatoare si are calitatea de a fi petrecuta de toata populatia Pamantului indiferent de religie, culoare, sex, varsta s.a.m.d. In contextul acesta, conceptul de „idei de cadouri de Anul Nou, de Revelion” poate lua o diversitate de forme, depinzand doar de cultura si arealul unde oamenii petrec evenimentul.
Cele mai potrivite idei pentru cadouri de Anul Nou, Revelion sunt:
Cadouri de Anul Nou de Revelion pentru barbati, femei si copii. Un aparat foto este binevenit drept cadou de revelion oricui indiferent de varsta sau sex. Momentele petrecerii vor fi pastrate si purtate de-a lungul anilor.
Printre cadourile de revelion sau de anul nou un aparat video poate fi extraordinar de util in imortalizarea petrecerii timpului dintre ani. Alege un aparat video dintre cele mai populare si oferă-l din inimă.
Bineinteles ca atat aparatului foto cat si celui video ii vor fi necesare si accesoriile dedicate lor. Este bine sa iei in considerare si existenta lor în mulțimea de cadouri de Anul Nou și Revelion.
Un laptop, o tableta sau un smartphone sunt cadouri de Anul Nou si Revelion utile oricui dar mai ales elevilor sau studenților.
De Anul Nou la petrecerea de revelion nu poți merge îmbrăcat oricum. Este bine să și oferi cuiva drag un obiect vestimentar nou să-l poată purta în noul an.
Mai jos vei gasi cadouri de Anul Nou și Revelion care vor aduce bucurie atât copiilor cât și iubitelor noastre Doamne.
Carțile, muzica și filmele, alese potrivit sezonului, pot crea momente intime de liniște și confort de-a lungul iernii în noul an.
Ca de fiecare dată buna dispoziție nu trebuie să lipsească. Mai ales de Anul Nou licorile lui Bachus vor înveseli petrecerea de Revelion.
Aranjamentele florale, vesela deosebită și lumânările parfumate este bine să nu lipsească de Anul Nou mai ales în seara de Revelion.
Cand se sarbatorea Anul Nou, Revelionul Odata de mult?
Mai mult de un mileniu crestinii au sarbatorit Anul Nou (Revelion – Petrecere de revelion) in ziua de Craciun, undeva aproape de solstitiul de iarna:
- La Roma pana in secolul al XVIII-lea,
- In franta pana in anul 1564,
- In Rusia pana in vremea tarului Petru cel Mare,
- In Tarile Romane pana la sfarsitul secolului l XIX-lea
Amintirile acelor vremuri este inca proaspata de vreme ce in unele sate banatene si transilvanene ziua de 1 Ianuarie se numeste si astazi Craciunul Mic.(vezi Craciunul)
Revelionul contemporan
este un ceremonial nocturn de celebrare a renasterii simbolice a timpului la cumpana dintre ani (31 Decembrie / 1 Ianuarie).
Aprinderea lumanarilor la miezul noptii (artificii mai nou), insotita de explozia de bucurie, imbratisarile si urarile de sanatate si belsug marcheaza depasirea punctului critic al solstitiului de iarna.
Daca, solstitiul de iarna insemna sfarsitul timpului, moartea lui Mos Craciun, aparitia frigului si aducea printre cei vii spiritele celor morti, odata ce ziua incepe sa se mareasca (dupa solstitiul de iarna), sarbatorirea Anului Nou, Revelionul, este invierea lui Craciun, triunful vietii asupra mortii.
Soarele isi sporeste treptat urcusul pe bolta cerului, iar ziua incepe sa creasca, putin cate putin, „cu cat sare cocosul de pe pragul casei” sau „ cu cat se misca puiul in gaoacea oului”.
Obiceiurile si ritualurile de Revelion
Toate obiceiurile si ritualurile de Revelion readuc speranta, optimismul si starea de echilibru:
- alungarea spiritelor malefice prin zgomote produse de bice, buhaie, tulnice, talangi etc.;
- credinta ca se deschide cerul, ard comorile si vorbesc animalele;
- purificarea spatiului prin „incuratul” cailor; prin stropitul cu apa si scaldatul ritualic;
- incercarea norocului;
- aflarea ursitei;
- impacarea pricinilor si savarsirea actelor de toleranta si bunavointa;
- intocmirea calendarelor meteorologice;
- inceputul simbolic al lucrului;
- obiceiuri si colinde specifice inceputului de an (Sorcova, Plugusorul, Semanatul, Chiraleisa, Vasilica etc).
Din diferite motive, ordinea logica a riturilor din scenariul prezentat nu mai este respectata intru totul, iar oamenii practica obiceiurile fara sa le mai cunoasca sensul initial.
Suprapunerea sarbatorilor crestine peste cele precrestine, a celor greco-romane si orientale peste cele geto-dace, au dat nastere unei realitati spirituale unice in Europa, greu de disociat astazi in elementele care au cladit-o de-a lungul mileniilor.
Sursa: „Obiceiuri Populare de Peste An” autor Ion Ghinoiu
Darur de Anul Nou si nu numai, pentru orice si oricine vei gasi si
De Revelion
darurile si cadourile nu sunt neaparat scumpe , pot fi simbolice dar fiecare dintre invitati trebuie sa aiba la masa de Anul Nou, in stanga, sub servetel un mic cadou in functie de posibilitatile materiale ale gazdei.
Si invitatii este bine sa faca daruri si cadouri gazdei rasplatind-o pe aceasta pentru eforturile de a organiza acest eveniment fericit.
De data aceasta, colindatorilor li se vor oferi bani, nu ca in cazul Craciunului cand s-au oferit covrigi si fructe.
Atentie!
Inainte de a te hotara asupra cadoului sau cadourilor pe care doresti sa-l oferi persoanei sau persoanelor respective, este bine sa vizitezi si paginile cu articolele idei de cadouri pentru Barbati, sau pe cel pentru Femei si nu in ultimul rand pe cel cu idei de cadouri pentru Copii.
Poate ca ideile de cadouri pe care le-ai gasit in aceasta pagina, nu te satisfac si o sursa in plus de inspiratie este bine venita. Fa tot posibilul sa nu te grabesti in a lua o decizie finala. O data pe an este Anul Nou.
O alta sursa de inspiratie (consistenta) in ceea ce priveste alegerea, achizitionarea cadourilor, cand, cui si cum se ofera cadourile, este articolul de baza, cel ce motiveaza existenta acestui site; articolul Idei de Cadouri.
Daca nu l-ai lecturat pana acum, ti-l recomand cu caldura (nu va fi pierdere de vreme).
Poate ca o idee bună, înainte de a alege din cadouri de Anul Nou si Revelion, este să vizitezi și capitolu Cadouri în funcție de zodii pe care îl vei găsi < AICI >
Vor mai fi si alte ocazii cand vei dori sa oferi cadouri si este bine sa stii cat mai multe despre asta. Cadoul si mai ales modul in care este oferit poate sa-ti faca viata mai frumoasa.
Succes in „munca de documentare”, si-ti doresc petrecere frumoasă de Anul Nou!
[…] Biserica Crestina a fixat dubla nastere a lui Isus, fizica si spirituala, in a sasea zi dupa Anul Nou. Acesta era celebrat pe vremea Imperiului Roman la Calendele lui […]